Операцията е проведена, след като познатият на полицията мъж е откраднал пореден луксозен автомобил в столицата.  Той е отказал да спре на сигнал на служители на МВР. Започнало преследване. Така в операцията е включен спецотряда "Кобра". В резултат мъжът е заловен, но откаран в болница, тъй като при бягството се е ударил в автомобил на полицията.  Кой всъщност е Пери и защо е стар познайник на полицията и по-конкретно на спецотряд "Кобра". 

Преди по-малко от 2 години, в началото на август 2017-а столичната полиция разби канал за краджени джипове към Русия. В хода на нощна операция барети от спецотряда за задържане „Кобра“ арестували тартора и известен автокрадец Павлин Петров – Пери. Заедно с него бе хванат и един от помощниците му с прякор Тъпото, докато опитвали да скрият току що свит джип „Санта Фе“ за 80 бона в таен гараж.

Групата на Пери била следена близо 3 месеца. В хода на разследването станало ясно, че той получавал поръчки от Русия и бивши руски републики за джипове от марката „Санта Фе“. Изискването било да са чисто нови или на максимум 1-2 години. В неделя през нощта, на 6 август 2017 г. Пери и Станислав Тъпото излезли на лов, описа случката тогава "Телеграф". Предварително набелязали кола от район под 2-ро РПУ. За броени минути свили луксозното возило модел 2016 г. и тръгнали в посока „Овча Купел“.

Тъй като Пери се славел с агресивния си нрав, в акцията по задържането били ангажирани и баретите от „Кобра“.Кобрите задържали Пери и Тъпото точно когато паркирали колата пред таен гараж, където криели откраднатите джипове. Джамбазът дори не успял да реагира, докато му слагат белезници. Единствено успял да напсува полицаите.  Седмица преди ареста контейнер на Пери, натоварен с 6 джипа „Санта Фе“ – модели от 2016 г и 2017 г – бил спипан в Пловдив. Гепените коли били подготвени за експорт през пристанище Варна с крайна точка Русия. По думи на ченгетата всъдеходите стрували от 80 000 лева нагоре, а печалбата му от всеки е около 20 000 евро. 

Пери и групата му крадели обикновено по 2-3 джипа месечно. Както се вижда и двата случая с арестите на закоравелия бандит Пери си приличат поразително. Само не е ясно защо Пери отново върлува, а не гние зад решетките и кои са милозливите магистрати, които са му свалили белезниците..БЛИЦ/ 

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети