Октомври 1946 г. реално Хуго Шмайзер пристига в СССР.
Версията "Как Хуго Шмайзер създава АК" е безспорно добре измислена, и за мнозина незапознати в тази сфера звучи доста логично.

При по-детайлно разглеждане на тази теория, тя се оказва напълно несериозна, поради ред исторически факти:
Шмайзер пристига в СССР с цел внедряване на пленена немска индустриална техника, а не конструиране на оръжие. Немския оръжейник през цялото времеработи в град Ижевск (Русия), а АК се конструира от М.Т.Калашников в град Ковров (Украйна).

Нека разгледаме АК-47 и SТG-44 от чисто конструктивна гледна точка. Единствената реална прилика между двата автомата е това, че са един клас огнестрелно оръжие "Щурмова карабина". Цевната кутия на АК-47 се произвежда от фрезован метален блок, докато немския автомат е от щампована ламарина. Компановката на цевните кутии е коренно различна. Ударно-спусковия механизъм при тези два автомата, също се различава коренно. Възвратната пружина при АК се намира в цевната кутия, а при STG е разположена в приклада. Заключването на затворите, при двете оръжия се различава коренно: При затворът STG заключването се осъществява чрез пресичащ елемент, а при АК чрез завъртане. По различен начин се прикрепят и освобождават пълнителите. При стрелба със STG-44 се е давала специална огнеопорна ръкавица, защото дървена ложа при този автомат отсъства.

При автоматична стрелба автоматът се нагрява силно и е било невъзможно да се държи дълго с голи ръце. При АК-47 има дървени ложа и полуложа, разположени върху цевта и газовата тръбичка, взаимствани от руската карабина СКС. Реално погледнато АК е доста по-доближаващ се технически до СКС, от колкото STG-44. Газовата, камера, бутало, тръбичка и самото ѝ крепление са взаимствани точно от СКС. По компановка на цевната кутия и позицията на възвратната пружина, също СКС се доближава много повече до АК, от колкото STG-44. Също така под цевта на АК и СКС е разположен шомпол, докато при STG-44 такъв отсъства.

Доста помия е излята по великия оръжеен конструктор М.Т.Калашников. В качеството на аргументи, подкрепящи тезата, че АК-47 е създаден от Хуго Шмайзер, Михаил Калашников е изкаран един крайно неук колхозник, неспособен да конструира оръжие. Тази теория разбира се няма общо с реалността. Калашников от ранна възраст започва работа в ЖП депо, и се занимава с поддръжката на сравнително сложна техника. Тази практика му дави високи познания. М.Т.Калашников показва своя конструкторски талант още преди войната, създавайки елемент по скоростните кутии на танковете, значително удължаващ техния ресурс.
Също така разработва броят на фактическите изстрели за танковите оръдия. Калашников конструира прибор за отчитане на моторесурса при танковите двигатели. За последното изобретение, лично Генерал Жуков награждава Михаил Калашников. Този легендарен конструктор не се спира само до тук, той разработва картечен пистолети още в началото на 40-те като на пример картечен пистолет "Калашников" образец 1942 г.

След създаването на легендарния си автомат, Михаил Тимофеевич продължава да твори. В края на 50-те започва работа по една от най-разпространените съвременни картечници ПК образец 1960 г. Тази картечница получава огромно разпространение в цял свят, подобно на АК. След финализирането на ПК, Михаил Калашников започва да работи в екип с Евгени Драгунов по създаване на друго легендарно оръжие, а именно СВД. Това е само малка част, от многобройните проекти на този велик оръжейник.

В заключение ще кажа, че АК-47 е ДОКАЗАНО руско (съветско) оръжие, създадено от не кой и да е, а от легендарния конструктор М.Т.Калашников.

Доказателствата за способностите на Калашников са много и неоспорими. Чисто от техническа гледна точка, в АК не се наблюдават немски, типични за Шмайзер технически решения.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации