сряда, 3 октомври 2018 г.

За държава с територията на Русия всяко превозно средство, което смалява разстоянията е добре дошло. Затова и постоянно се търсят възможности за намирането на по-бързи возила.

Това е причината да се създаде първият реактивен влак, пише RT. Концепцията за супербърз влак е била разработена в СССР между 1930 и 1934 г. Той е бил задвижван от реактивни турбини. За пръв път обаче влакът тръгва реално през 1970 г. и успява да развие 360 километра в час. Проектът за съжаление бил замразен, тъй като реактивните влакове използвали много повече гориво от самолетите. 

Малко по-късно и американците опитали да направят реактивен влак, който вдигнал 200 км/ч, но и те се отказали по същите причини като руснаците.

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
loading...
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ:

Предоставено от Blogger.
senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив 2

Архив 1

ЛЮБОПИТНО

КОНТАКТИ: