Българи, които живеят в чужбина, се събират на протест в София на 16 септември с искане за смяна на системата за управление и на правителството. В Националния пресклуб на БТА Емил Русанов – издател на вестник „Будилник“, заяви днес, че българи от страната също ще се включат.

Зад протеста стоят 34 000 души, той е под наслов „Оставка, съд и смяна на системата“,уточни той. Според него и сподвижниците му България трябва да се управлява по швейцарски модел – всички на ръководни постове в държавата да бъдат избирани пряко.

Проектът се финансира от платформа с дарения, като до момента са събрани малко над £1000 –  каза още Русанов (информация за дарителите се предоставя в интернет страницата на събитието).

Росен Миленов заяви, че с протеста се иска оставката на правителството, но не и разпускане на парламента, за да бъде гласуван кабинет, предложен от участниците в протеста. „Това правителство ще инициира референдуми“, каза той. По информация на организаторите на събитието във Фейсбук протестът ще се проведе от 12:00 до 22:00 часа пред Народното събрание и от 11:00 часа „пред всички български посолства по света“.Инициаторите пишат:

„Българите от цял свят се завръщат да свалят престъпното правителство на Борисов и да потърсят сметка на всички национални предатели и управляващи мафии от 1989 г. досега. Протестът е безсрочен до оставка на правителството. Не преговаряме с престъпници! Национален и световен протест-ултиматум!

За какво се борят прокудените в чужбина българи: 

►За смяна на системата на управление – чрез референдуми – пряка демокрация, пряко допитване на народа за всяко нещо – местни референдуми, национални референдуми.

►Електронно дистанционно гласуване на избори и референдуми на базата на блокчейн технологиите.

►Избор на личности, не на партии и търсене на лична отговорност от всяко длъжностно лице. Възможност за отзоваване на избраното лице.

►Пряк избор от народа с възможност за отзоваване на всички длъжности в държавата – Главен прокурор, Министър председател, Президент, министри, кметове, полицейски началници и др.

►Пряко гласуване от народа за разпределение на местни и национални бюджети, европейски фондове и проекти“.

Използвана е илюстративна снимка на  Ройтерс от протест в София

Източник:vihrogon.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации