Показният разстрел на мъжа на Наталия Гуркова в ЮАР е заради невърнат дълг в размер на колосалните 3 милиона долара. Диамантният търговец Джордже Михалевич бе застрелян на 22 септември в ЮАР, а черната вест остави безмълвни както съпругата му, така и приятелите му.
Разстрелът е поръчан от бос № 1 в Южна Африка Радован Крейчич. Чехът, който от години е на върха на престъпността в ЮАР, е бизнес партньор на Джордже в търговията с диаманти и не би трябвало между двамата да има нерешими конфликти. Последната мълва обаче носи, че капо ди тути капи в африканската държава дал 3 милиона долара заем на черногореца, който балканецът „забравил“ да върне. Предложенията на местната преса усилено се въртят около версията, че физическите убийци са руснаци или източноевропейци, пише в. Уикенд.

Чаровният Джордже е бил следен в продължение на месеци и убийството му никак не е случайно. В деня на трагедията обядвал в луксозен ресторант в Бедфордвю, близо до Йоханесбург. Бил в компанията на приятели, говорел по телефона и нищо в поведението му не издавало да има притеснения. След това се метнал на поршето си и потеглил. Куршумите го застигнали, когато двама души на мотор се приближили до колата и открили огън. Първа за трагедията съобщи местната журналистка Манди Уинър, която е правила интервю с Михалевич преди време. Пред нея той се хвалил, че бизнесът му е чист и почтен и търговията със злато и диаманти – съвсем легална.
Уинър била впечатлена, че на мястото на стрелбата не били открити гилзи. Затова и до момента не е ясно с колко куршума е гръмнат мъжът на Мис България. На снимките на колата му се виждат само дупки на стъклото. Публична тайна е, че в последните 2-3 години Джордже е имал финансови трудности. Черногорецът загубил пари в неизгодна сделка, от която не можел да изплува. Така се стигнало до заема, който коствал живота му.

„Знаеше се, че Джордже съвсем е скъсал ластика. Диамантният му бизнес, за който Гуркова се хвалеше пред приятелките си в България, е бил на друг бизнесмен. Михалевич се водеше като фиктивен собственик и срещу това си задължение получаваше огромна заплата. На няколко пъти се опитваше да отцепи средства и да развива самостоятелно, но нещата не се получаваха. Така задлъжняваше все повече и повече. От ситуацията го вадеха приятели. За последно си беше у нас преди две седмици и взе от известен столичен бизнесмен 20 хил. евро“, твърди пред в. Уикенд източник, запознат с делата на бизнесмена.
В ЮАР се имал с местните медии и често пускал сам слухове за себе си – че е напуснал страната, че е убит и прочие. Затова негови близки не повярвали на мълвата. Като видели колата обаче, повярвали. В страната се смята, че най-голям интерес от премахването на Михалевич има Радован Крейчич, който е сред собствениците на голямата компания за злато в Африка. Михалевич е забъркан и с друг световен дилър на злато – Хуан Майер. Той редовно е обвиняван в подкупи на полицията. Миската Наталия Гуркова е застигната от трагичната вест в София. Предния ден е била на парти. Първоначално не повярвала, но след това припаднала.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации