Спирулина е преди всичко една вълнуваща история. Това е историята на зараждането на живота преди милиарди години, на концентрираната в биомаса слънчева енергия, която е в основата на хранителната пирамида. Спирулина ни разкрива преобразуването на една планета вследствие на кислорода, на симбиозата в полза на съвместното съществуване на различни организми.
Спирулина е общото наименование на вид синьо-зелени микроводорасли, популярни още и като синьо-зелени алги. Това са древни микроорганизми от рода на цианобактериите, оформени като малки спирали, откъдето идва и тяхното име – спирулина. Тези невероятни микроводорасли са в основата на еволюцията на живота такъв, какъвто го познаваме днес.
Преди милиарди години, в първичния океан, именно синьо-зелените микроводорасли са първите фотосинтезиращи микроорганизми, които започват да отделят кислород и да оформят земната атмосфера. Впоследствие те дават началото на първите фотосинтезиращи растения и в крайна сметка, насищайки атмосферата с кислород, предопределят доминантния кислородозависим начин на живот на болшинството от организмите на нашата планета днес.  Синьо-зелените микроводорасли са първите фотосинтезиращи организми на планетата и като такива са най-преките трансформатори на слънчевата енергия в органична биомаса, т.е. те са първичната „слънчева храна“ в основата на хранителната пирамида, далеч преди възникването на растенията. Ако има първо стъпало от фундамента на живота такъв, какъвто го познаваме днес, това биха били синьо-зелените микроводорасли като спирулина.

Различни древни култури в Африка, Централна Америка и Азия са познавали уникалните свойства на спирулина и са я използвали в продължение на векове като пълноценна хранителна добавка и средство за укрепване на организма при различни състояния.
Микроводораслите спирулина са преоткрити за съвременния свят в средата на миналия век от френски изследователи проучващи племената около езерото Чад в Африка. Учените установяват, че въпреки изключително бедния, с много лишения и липси на основни пълноценни храни начин на живот, хората от племето Канембу имат несъответстващ на режима им на хранене необичайно висок тонус, енергия и здраве. Установява се, че голяма част от ежедневното меню на това племе се състои от микроводорасли спирулина, които те събират от близки водоеми, сушат и включват целогодишно под някаква форма на добавка в храната си. По-нататъшните научни анализи на спирулина разкриват причината – тези синьо-зелени микроводорасли имат невероятен състав, без аналог по отношение на пълноценни нутриенти, многообразие на биологично активни вещества и усвояемост на съдържанието.
Достойнствата на Свежата Спирулина:
Спирулина компенсира дефицита на протеин във всяка веган диета. Изключително лесно храносмилаема и питателна, спирулина е богат източник
на растителен протеин, до 68% в сухата маса.
Алкална по природа, спирулина предпазва тялото от оксидантен дисбаланс. Съдържа нутриенти, които елиминират тежки метали и катализира процесите по възобновяване на клетките и прочистване в организма.
Със своите антивирусни, антибактериални и антимутагенни свойства, спирулина естествено укрепва имунитета, регулира кръвната картина, високия холестерол и действа антиканцерогенно.
Спирулина активира възстановяването при хронична умора, подобрява паметта, редуцира депресивните състояния, стреса, алергиите и кожните проблеми. Редовният прием стимулира постигането на оптимални нива енергичност и жизненост.
 „Свежа Спирулина“ от Алгае Българияе уникална хранителна добавка от живи синьо-зелени микроводорасли спирулина с много повече добавена стойност като съдържание и смисъл – това е живо средство за укрепване на Здравето, при което са съхранени на 100% биологично активните форми на всички ценни фитонутриенти, не само на протеините.
Освен това Свежа Спирулина е паста с неутрален вкус и мирис, която може лесно да се добави към ежедневното меню.
Купи сега с безплатна доставка – поръчай на телефон: 0877991179 
Вижте повече на: spirulina.bg

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации