„Пиша тези думи и не вярвам в тях. И все пак това е така. Мъжът ми го няма вече. Той ни напусна тази нощ. Целия си живот живя мъжествено и достойно", написа съпругата на Холидей в социалните мрежи.

Около година Джони Холидей  се бори с рак на белите дробове. Химиотерапията обаче се е отразила негативно на здравето му и състоянието му се е влошило.
Роденият в Париж Джони Холидей има над 400 турнета, събрали повече от 15 милиона зрители. До 2005 г. продава около 80 милиона диска. Общо 18 от албумите му са платинени.
Пише много песни в стила шансон, както и музика за филми.
ВИДЕО:

Новината за смъртта му потопи  социалните мрежи в скръб. Повече от 50 години той бе искряща икона, заяви президентът Еманюел Макрон.
Холидей е продал над 100 млн. албуми по света, като държи рекорда във Франция. Въпреки каубойския си имидж обаче, той бе почти неизвестен в САЩ.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации