Чартърният DC-4, който е летял от Ню Йорк до Майями се появил на летището в Каракас през 1992 година


Чартърният самолет DC-4 с 57 пътници на борда и 4 души екипаж извършвал полет от Ню Йорк до Майами през 1955 година изчезнал от радарите и от него не било открито нищо-нито отломки, нито тела на пътници, припомня dukascopy.com. По график е трябвало да кацне в 9.55 часа на 2 юли 1955 година.  Неочаквано обаче той се завърнал, но 37 години след изчезването си. Като истински фантом и призрак от мрака DC-4 се появил в района на летището в Каракас, Венецуела през 1992 година. Но не минали няколко минути и самолетът отново излетял. „Аз видях този самолет, чух гласа на пилота”, дал показания по-късно Хуан де ла Корте, който бил дежурен на кулата на летището по това време.

 Според него, хората на борда са били с убеждението ,че все още е 1955 година и че кацат във Флорида. Има много свидетели на случилото се-хората в контролната зала на летището, работещите около пистата. Дори зам.-министъра на гражданската авиация Рамон Естовар, който разпитал всички, вярва че самолетът наистина се е приземил и след това излетял бързо от Каракас. Дежурните на летището са категорични- на радарите не било забелязано приближаването на самолета. От кулата поискали пилотът да се идентифицира по радиото и чули странни думи: „Къде се намираме? Аз съм чартър 914 от Ню Йорк до Майами”. От кулата отвърнали:”Вие сте в Каракас, Южно Америка, на 1800 километра от Майами. Имате ли проблем? В бедствие ли сте?” Не получил отговор.

Самолетът кацнал нормално и веднага след това първия пилот извикал на втория- „Джими, виж това, Исусе Христе, какво е това?” Близо до тях имало съвременен реактивен самолет и очевидно думите на пилотите се отнасяли до него. След това от самолета попитали коя дата е в момента и чули 21 май 1992 година. Веднага след това самолетът започнал да рулира и излетял, преди до него да се приближат наземните служби. Преди да набере скорост, пилотът размахал някаква папка от прозорчето на кабината си, от нея изпаднало нещо. След това парчето хартия било намерено и се оказало календарче от 1955 година. За инцидента има доказателства ,които не могат да бъдат пренебрегнати- разговорите с пилотите са записани, има свидетелски показания, а и изпадналото календарче. Разследването по случая обаче не довело до нищо- самолетът просто изчезнал и на радарите нямало и следа от него. /БЛИЦ 
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации