Филмът излиза на екран на 1 януари в далечната 1976 година, и оттогава досега без него не минава посрещането на нито една Нова година.

Предлагаме Ви някои малко известни факти в цифри:

100 млн. зрители са гледали филма по Първи канал на централната телевизия на 1 януари 1976 г. Режисьорът Рязанов изземва 2 бутилки водка от актьорите. Налага се първия ден снимките да бъдат спрени, след като актьорите се напиват в кадър, а на следващия, след "обиск" ги снима "на трезво". По ирония на съдбата във филма влизат кадрите, заснети в първия "пиянски" снимачен ден. Впрочем, снимките са правени в приземните помещения на "Мосфилм", където е било доста хладно.


Надя харчи 26 рубли за новогодишната трапеза, което представлява 20% от заплатата й (средната заплата на учителите е била 130 рубли). В наши дни, това би струвало 3500 рубли или 7% от средната заплата на учителите, която е 50 000 рубли).


На 21 декември 2007 г. се е състояла премиерата на продължението на филма, заснето от Тимур Бекмамбетов. В главните роли - Константин Хабенски, Сергей Безруков и Елизавета Боярска. Андрей Мягков и Барбара Брилска изиграха второстепенните роли.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации