"Диалогът ми с изпълнителната власт е труден и то е поради безконтролното управление и безнаказаната корупция."
Днес президентът на България Румен Радев беше на посещение в Асеновград. 
От там той апелира за съд, конфискация на имуществото и затвор за всички властимащи, които са били замесени в корупционни сделки.

"Вече ясно заявих, че „Апартаментгейт” е само началото и вододел накъде ще вървим. Не можем да градим модерна България, ако оставим нещата постарому – да се вихри безнаказаност и беззакония.


Трябват съд, конфискация, връщане на пари. Виждате, че премиерът всяка седмица събира пряко подчинените му служби и компетентни органи,пише сайтът tickle-news.
И както се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари, е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица”, заяви държавният глава Румен  Радев.


Той коментира и изказването на турския посланик за задълбочено изучаване на турския език:
"Всеки опит за намеса отвън в българската образователна система, в българското семейство, за нашата история, за нашия език, за това как да възпитаваме децата си - трябва да бъде пресичан решително и безкомпромисно”.
Специално за завода на "Фолксваген" - аз поканих германския президент, имах много ползотворни разговори с него и с водената от него делегация, подчерта президентът на България.
"Изрично по мое настояване посетихме водещо немско предприятие в района на Пловдив, за да може чрез немските медии да стигне до широката немска общественост посланието, че нашият модел на икономическо сътрудничество е успешен, че България е надеждна и перспективна дестинация", добави той.
Преди два дни получих много ласкаво и обнадеждаващо писмо от президента Франк-Валтер Щайнмайер и всичко това е изцяло в подкрепа на българското правителство, уточни държавният глава и добави, че ще бъде първият, който ще подкрепи Кабинета, когато сключи договор със стратегически инвеститор.

Румен Радев отбеляза, че от своя страна премиерът Бойко Борисов е поел личен ангажимент към него за възстановяването на Висшето военновъздушно училище, който, по думите му, е изпълнил в кратък срок, за което му благодари. Според президента, обаче, такива неща трябва да стават по убеждение на самото правителство, а не в резултат на негова намеса.


Източник: Либерта
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

1 коментар:

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации