неделя, 17 ноември 2019 г.

Намериха тайната му зеленчукова градина, която се намира в един от секторите на прочутия бункерен комплекс

На един късен етап от живота си, лидерът на Нацистка Германия е обзет от параноя, че може да бъде отровен. Ето защо край него във "Вълчата бърлога" сновяла малка армия от лични дегустатори на храна, които опитвали всяко ястие, предназначено за трапезата на Фюрера.

Градина, в която някога са се отглеждали пресни зеленчуци за Адолф Хитлер, беше намерена сред руините на неговия свръх секретен щаб. Откритието е направено от екип от изследователи и историци, които проучват един от най-известните бункерни комплекси, използвани от нацистите по врене ба Втората световна война - „Вълчата бърлога” в Полша.

Именно там нацисткият лидер прекарва последните години от войната. Строго секретният, силно охраняван обект е използван от нацистите до януари 1945 г., когато е изоставен и частично разрушен пред настъпващите съветски сили.

Открихме Хитлеровата градина в четвърта зона на „Вълчата бърлога”, съобщават историци, които проучват обекта. Описвайки находката като „баналността на злото“, историкът Яцек Адамски от армейския музей Мазуроладия, разказва, че градината, в която са с отглеждали плодовете и зеленчуците лично за Хитлер, се намира само на половин миля от неговия личен бункер в комплекса.,пише БЛИЦ

Разкопките разкриха основите на градинарска къща, две оранжерии и подземно котелно, което е осигурявало вода и топъл въздух за отглеждане на свежи продукти през цялата година", се казва още в изявлението на изследователския екип. Малко известен факт е, че Хитлер е бил вегетарианец, трезвеник и непушач. Именно заради това, той държал в бункера му редовно да се доставят пресни зеленчуци. Храната му включвала най-вече зеленчукови бульони, яхнии и пържени яйца с картофена каша, продуктите за които се отглеждали в новооткритата зеленчукова градина. 


СПОДЕЛИ НОВИНАТА👇
Полезни съвети👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Посетители гледат:

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив 2

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.

Популярни публикации

Архив 1