Последният президент на СССР Михаил Горбачов, чрез своята неправителствена организация „Фондация Горбачов“ призова Русия и Украйна час по скоро да седнат на масата за преговори.

В комюнике, което е публикувано в англоезичната версия на сайта на организацията, Горбачов заявява, че „Няма нищо по-ценно в света от човешките животи“.

Ето и цялата позиция:

„Във връзка с военната операция на Русия в Украйна, започнала на 24 февруари, ние потвърждаваме необходимостта от ранно прекратяване на военните действия и незабавно започване на мирните преговори. Няма нищо по-ценно в света от човешките животи.

Преговорите и диалогът на основата на взаимно уважение и признаване на интереси са единственият възможен начин за разрешаване на най-острите противоречия и проблеми. Подкрепяме всички усилия, насочени към възобновяване на преговорния процес“, подчертава той, цитиран от БТВ.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации