Точно преди една година 22-годишният Милен Паунчев е един от големите „баровци“ в Пловдив. Той притежава имоти на стойност близо 8 милиона евро (близо 16 млн. лева), обикаля из града с бентли, хвърля пачки в най-оборотните нощни клубове под тепетата и на Слънчев бряг,  движи се заобиколен от охрана, телефонът му е пълен с номерата на яки мацки. Спонсорира клуб по борба „Локомотив”, канят го и на частни партита.  Живее в къща с италиански дизайн, храни се с позлатени прибори.

Днес младежът няма покрив над главата си, а за да оцелее, разчита на благодеянията на приятели. Твърди, че е станал жертва на престъпна схема, замислена от група пловдивчани. Той разказа пред TrafficNews.bg своята история.

В началото на 2013 година Милен е обикновено момче от квартал „Остромила”, което рядко ходи до центъра. През март обаче баща му Живко умира, а 20 дни по-късно младежът погребва и майка си. Паунчев е единствено дете, няма братя и сестри. Няма и близки роднини. За сметка на това обаче се оказва наследник на близо 100 дка в  „Остромила” – кварталът, който през последните 7-8 години бе доста атрактивен за строителните предприемачи. Земята е наследство от първия съпруг на майка му и се намира близо до Овощарския институт.Месец след като е погребал родителите си, Милен попада в компанията на двама пловдивски бизнесмени.

„Държаха се много добре с мен. Заговорихме за общ бизнес. Аз исках да строя игрища и кооперации, но те ме убедиха, че заради кризата  строителството е в застой и следващите 50-60 години в квартала никой няма да иска да строи. Убеди ме да продам 3 дка”, разказа Милен. Младежът получава една торба пари (45 000 евро) и открива лъскавата страна на живота. Новите му приятели го водят по най-луксозните места в града, а през лятото Паунчев всеки уикенд е на Слънчев бряг. Естествено на Какао бийч.

„В началото бях абсолютно сам. След смъртта на майка ми и баща ми не знаех какво да правя. А тези хора се държаха много добре с мен. Мислех, че са ми приятели. Твърдяха, че са загрижени за мен, почти не ме оставяха сам”, разказва Паунчев.

Първата сделка е сключена на 22 май 2013 година. Веднага след това новите „приятели” на Милен успяват да го убедят, че адвокатката му го мами и му предлагат да работи с тяхната юристка. „Съгласих се. Бяха много убедителни”, твърди младежът. Парите, получени накуп, изстлелват до небето самочувствието на младежа.

Той се сдобива с първата си по-лъскава кола – „Ауди А6” и започва да обикаля чалга заведенията. Признава, че тогава започва да посяга и към наркотиците. Пуши трева, взема и по-твърда дрога – амфетамини, кокаин. След аудито, Паунчев се сдобива и с бентли. Получава го в замяна на поредния имот, който прехвърля на фирма, свързана с новите му приятели.

„Движеше се из града като безсмъртен. Караше колата със свалени стъкла, а от вътре бичеше чалга”, спомнят си негови познати.  Той не отрича.

„Живеех като в някакъв филм. Всички ми бяха приятели, по цели нощи се забавлявахме. Викаха ми Милионера”, разказва Паунчев. Следва серия от сделки, прехвърляния и дарения, след които пловдивчанинът става временно собственик на апартамент в луксозна кооперация на ул. „Янко Сакъзов” (зад ВИХВП) и заведение с размер 70 квадрата. В замяна на това прехвърля всичките си имоти.

Твърди, че при последните сделки е бил отведен насила при нотариус, а документите е подписал след серия от заплахи. Последното прехвърляне е с дата 9 май 2014 година.

През юли Паунчев подава жалба в прокуратурата, в която представя хронология на събитията и твърди, че е жертва на измама. По случая има образувано досъдебно производство, Икономическа полиция разпитва всички замесени лица.

Източник:TrafficNews.bg

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации