Севернокореец, който е внесъл контрабандно хитовия южнокорейски сериал на Netflix – Squid Game, е осъден на смърт, съобщава "Радио свободна Азия“. Според американски източници мъжът внесъл сериала на електронен носител /флашка/от Китай, след което го продал на ученици да го гледат. Така властите разбрали за случая, съобщи БТВ.

Мъжът е заплашен от смърт чрез разстрел. Последици има и за учениците – един от тях, който е купил флашка със сериала, получил доживотен затвор. Други шестима ученика, които са гледали Squid Game са осъдени на пет години тежък труд. Учителите им и училищната администрация са уволнени и ги грози изгнание и работа в минни комплекси.

През декември 2020 г. в Северна Корея беше приет специален закон, който забранява вносът и разпространението на културни материали като филми, театрални пиеси, музика и книги от други държави. Документът е насочен по-специално към материали от Южна Корея и Съединените щати. 

Според по-ранни новини законът вече е прилаган – през април мъж беше осъден на публична екзекуция, защото продавал дискове със съдържание от Южна Корея. Squid Game е сериозен източник на гняв от страна на севернокорейската диктатура. Сериалът е определян от властите като „пример за тъжната консуматорска реалност на Южна Корея“. Netflix не е достъпен в Китай, но копия на Squid Game се теглят от пиратски уебсайтове из цялата страна. От филмовия стрийминг гигант все още няма коментар.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации