Наши съученици просто изчезваха, сега разбирам, че са били заравяни в двора на училището, разказва Евелин Коркмаз.Бивша възпитаничка на училището за "превъзпитание" на деца сподели за ужасите, които е преживяла.

"Постъпих в дома през 1969, когато бях 10-годишна. Останах там четири години и Господ ми е свидетел, че това определено не бяха добри хора: малтретираха ни, имаше сексуални посегателства, психически и физически тормоз. Знаехме, че някои от съучениците ни просто изчезваха, а сега разбираме, че са били заравяни в двора на училището", споделя преживяното Евелин Коркмаз, бивша възпитаничка на интерната "Света Ана" в интервю пред АРД.Тя е убедена, че във всеки един от тези 139 интерната има такъв масов детски гроб. В нейното училище са изтезавали децата на електрически стол. 

"Вкарваха ни в тези училища, за да не говорим на нашия език, за да ни откъснат от нашите традиции и  духовност. Трябваше да станем християни, а бяхме насилвани и тормозени именно от християни. Мога да кажа само едно: това е позор за тях. И Канада трябва да настоява пред Ватикана да предаде папките с информации, които е получавал от Канада. Там има данни за други възможни масови гробове и за електрически столове. Знаем, че е имало такива", убедена е Коркмаз, цитирана от DW. 

Десет години училищата са отказваха да осигурят достъп до архивите си. Очакванията са да излязат още страховити истории и много семейства да разберат какво се е случило с безследно изчезналите им деца. 

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети