Синоптикът на Нова Тв Ники Василковски попари мераците на българите за още дни, пълни със слънце и високи температури.

Пред Виктор Николаев и Мира Иванова той обясни, че от вторник-сряда в страната ни ще нахлува арктически студ, а другата седмица ни очаква вече и първият сняг в по-ниските райони.“Първо времето ще се развали в Източна и в Северна България, където ще се усети спадът на температурите и тези дни започват валежи от дъжд”, обясни той.

Ето и пълната прогноза на Василковски:

Седмицата започва със сравнително топло за сезона време. Температурите в понеделник следобед ще са в интервала 17-22 градуса. В часовете до обяд видимостта ще бъде понижена заради мъгли на много места в равнинната част на страната.

Денят обаче ще е слънчев до обяд. След това предстои постепенно заоблачаване от запад, което ще обхване цяла България.Превалявания се очакват по-късно следобед в районите на Северозапад.

Вторник и сряда от север ще нахлува студен въздух. Фронтът с валежи ще засегне най-вече източната половина на страната във втория ден на тази седмица.

В сряда преваляванията ще са незначителни и то само на изолирани места.

От четвъртък до почти до края на седмицата ни очаква прохладно есенно време с мъгли и температури сутрин, на много места близки до нулата. В следобедните часове слънцето ще се показва, но термометрите ще се колебаят между 10 и максимум 15-16 градуса в традиционно най-топлите райони.

Около 15 ноември моделите за прогнозиране чертаят сценарий с мощен пренос на студен арктически въздух от север към Балканите, който в началото на следващата седмица ще се комбинира с влага от Средиземноморието.

Ако това се случи, предстои обстановка с напоителни валежи от дъжд и сняг почти в цялата страна, пише Блиц.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации