"Ще се срещнем утре, подгответе коняка" - това казал Владислав Волков един час преди трагедията.Русия отбеляза 50 години от най-трагичния инцидент в космическата си история, като публикува текста на последното радиосъобщение на загиналия екипаж на кораба "Союз-11", предаде ДПА.Екипажът на кораба "Союз-11"


"Ще се срещнем утре, подгответе коняка" - това са последните думи на космонавта Владислав Волков, изпратени един час преди трагедията. Досега Роскосмос ги пазеше в тайна, уточнява dir.bg.



Волков заедно с Георгий Доброволски и Виктор Пацаев са открити мъртви в капсулата на "Союз-11" на 30 юни 1971 г. при завръщането им от орбиталната космическа станция "Салют".


"Союз-11" се разхерметизира по време на обратния полет към Земята заради повредила се дюза. Тримата космонавти на борда са открити мъртви.


Това е най-трагичният инцидент от началото на руските пилотирани мисии в космоса.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

1 коментар:

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации