Отива си в разцвета на силите си, едва на 48 години, докато режисира филма “Трите смъртни гряха”. Във филма игpае cъпpyгата мy, прекрасната  Невена Коканова и близкия му приятел Григор Вачков, който напуска този свят само 9 месеца по-късно. 

През 1980 година Любомир Шарланджиев  получава посмъртно голямата награда „Златна камера“ на Съюза на българските филмови дейци за значителен принос в българското кино. 

Той е режисьор заедно с Неделчо Чернев и на най-дългия (цели 26 епизода), най-гледан и коментиран роден сериал "На всеки километър" (1969-1972), в който участват едни от най - големите български актьори - Стефан Данаилов, Григор Вачков, Георги Черкелов и Георги Георгиев – Гец.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации