Млад мъж всяка вечер посещавал своята болна от коронавирус майка , изкачвайки се до перваза на нейната болнична стая в държавната болница „Хеброн“.

Джахад Ал Сувайти, който е най-малкият син, не е бил допускан до отделението заради опасност от заразяване, затова той е предприел този подход, пише Glas.bg

Той не пропускал ден без да види майка си и как медиците се грижат за нея.

Според Jfranews жената е страдала и от левкемия,която се усложнила от коварния ковид.За съжаление преди няколко дни майката на Джихад умира от вируса.

„Локдауна“ в страната  е продължен за срок от един месец – до края на м. Февруари, 2021г.

Основната причина за продължаването на рестрикциите е относително бързото разпространение на новата /британската/ мутация на вируса COVID-19, въпреки че през последните седмици се констатира намаляване на броя на регистираните нови случаи на заболели лица. След като през миналата седмица беше установен първия случай на заболял от новата мутация на вируса, към днешна дата подобните случаи са 41, като само за един ден бяха регистрирани 28 нови заболели. Най-голям брой случаи са констатирани в района на Рамалла, поради което областният управител наложи пълна изолация на гр. Тайбе /в близост до Рамалла/, както и на още няколко населени места в района.

Предвид на все още незапочналата ваксинация на населението в Западния бряг /очаква се процесът да стартира не по-рано от края на месеца/ може да се предполага, че въпреки продължаването на извънредното положение разпространението на новия щам ще продължи интензивно и може да доведе до допълнителен, пълен „локдаун“ на още населени места в палестинските територии.


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации