Февруарската пролет, която продължава вече 10 дни, в четвъртък следобед ще се смени с истинската зима. Това каза за Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев.


Ще стане много студено и в продължение на около седем дни ще имаме доста ниски температури, които ще напомнят, че в края на краищата февруари – Малък Сечко, е типичен зимен месец. Дневните температури в Западна и Северна България ще бъдат в порядъка минус 2 – минус 3 градуса, а сутрешните температури ще бъдат в порядъка минус 7 – минус 10 градуса. Напълно възможно е във високите котловинни полета на Югозападна България сутрешните температури да паднат и под минус 10 градуса. Очаква ни типична зимна обстановка. Валежите от сняг, поне засега, ще бъдат доста малко – в повечето места ще натрупа между един и пет сантиметра сняг, като в Предбалкана и в Североизточна България могат да достигнат и до 10-15 сантиметра, заяви проф. Рачев.


В Южна България ще бъде доста по-топло, дневните температури ще бъдат в порядъка минус 1 – минус 2 градуса и 1-2 градуса, но сутрешните температури ще бъдат между минус 5 и минус 7 градуса. Т.е. в Южна България ще бъде с два до пет градуса по-топло в сравнение с останалата част на страната, добави той.


През отделните дни има много голяма вероятност за снежни бури, особено в четвъртък следобед и през нощта в петък, когато ще настъпи мощното и брутално захлаждане, посочи климатологът.


В цяла Северна Европа имаше много сериозни снеговалежи и ледени дни. Ледени дни предстоят и в България. От петък докъм сряда-четвъртък в Западна България ще има ледени дни, т.е. максималната температура през деня няма да превиши 0 градуса, отбеляза проф. Георги Рачев.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации