По времето на социализма в България, с пет лева можеше да си купиш каса бира и килограм салам и да живееш като цар, а един студент караше цяла седмица с един петак!


И той стигаше, за да заведе девойка на сладкарница и кино.

С пет лева отиваш на ресторант и си хапваш мешана скара, салатка, ракия и питки! Ех, какви питки – с яйце и сирене бяха, а ракията не бе с метилов алкохол. За мешаната скара какво да ви кажа – пържолка, кюфте и кебапче с шиш и гъбен сос и всичко това хубаво и родно с вкус, който помните повече от 30 години, но няма да го намерите сега.


Спомняте ли си колко бе цената на бензина и на хляба? Хляб от добруджанска пшеница, с мая и заквас, с неповторим вкус и аромат. Когато се връщахме от близката фурна с два хляба, единият винаги бе начупен по пътя към дома. Спомняте ли си колко струваше едно кисело мляко, един билет в градския транспорт, колко беше цената на една кифла с мармалад? Няма да ви питам за цените в заводските столове, защото там със стотинки хората излизаха сити и пресити.


И си помислете днес с пет лева какво можете да си купите?

А какви са вашите спомени от това незабравимо време?

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети