Британският актьор Дейвид Прауз, изиграл култовата роля на Дарт Вейдър в оригиналната трилогия "Междузвездни войни", почина на 85-годишна възраст, предаде ТАСС, позовавайки се на агента му, цитиран от Би Би Си.


Актьорът и бивш бодибилдър е починал след кратко боледуване.


"Нека Силата бъде с него навеки", казва агентът му Томас Боуингтън.


По време на кариерата си Дейвид Прауз е играл в над 50 продукции. Сред тях са сериалът "Доктор Кой" и филмът "Портокал с часовников механизъм".


Прауз е най-известен с превъплъщението си в образа на Дарт Вейдър в оригиналната трилогия "Междузвездни войни". Бившият бодибилдър е избран за ролята на злодея заради внушителния си ръст от 198 сантиметра. Дарт Вейдър обаче говори с гласа на актьора Джеймс Ърл Джоунс.


Праус е и бивш културист с поредица от роли като чудовища и злодеи, преди да бъде поканен от Джордж Лукас на кастинг за ролите на Вейдър и Чубака.


Той избира да играе Вейдър и на въпроса защо, отговаря лаконично: "Всички помнят злодея."

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации