Започна извънредният брифинг на здравния министър проф. Костадин Ангелов и членовете на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса у нас. Предложението на Ангелов е да се затворят училищата, заведения, ресторанти и магазини, с изключение на хранителните стоки и аптеките до март месец. По-рано Националният оперативен щаб за борба с коронавируса запозна премиера Бойко Борисов с епидемичната обстановка в страната. Министър председателят в резултат открои два основни проблема, пред които е изправена страната. 


"2 842 649 лица са заразени в ЕС за последните 2 седмици, а починалите са 49 264", каза доц. Ангел Кунчев.   "23 569 случая са регистрирани в България за този период, което е със 102% повече





Имаме рекорден ръст от 666,5 на заболелите", каза Кунчев.   Над 2000 са заразените медицински лица. По данни на Европейския център 14-дневната заболяемост надхвърля 250 на 100 население в държавите от ЕС, има 4 страни под тази цифра - Норвегия, Ирландия, Исландия и Финландия.


Броят на починалите за този период е 49 264. По отношение на България за изминалата седмица случаите са над 23 хиляди и има нарастване със 102,07% спрямо предходната седмица. Нареждаме се на 14 място в Европа, каза Ангел Кунчев.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации