Невероятно и като в приказка – така звучи на моменти разказът на Йоана Митева от Добрич, която e стюардеса на яхта. Младата жена е имала възможността да работи за кралското семейство на една от най-богатите страни в света – Саудитска Арабия, и дори веднъж да обслужва самия крал, разказва историята й ProNews Dobrich.

Йоана Митева е на 25 години. В Добрич завършва СУ "Свети Свети Кирил и Методий" с английски език и история. Избира професията стюард на яхта защото решава, че е много интересна, тъй като можеш да пътуваш, да посетиш много държави, да се запознаеш с различни хора.

За да се качи на плавателен съд изкарва курс във Военноморското училище във Варна, в края на който държи три изпита на английски език. Качва се на яхта на 19 години, точно на рождения си ден – 25 април 2015 година.

"Беше много вълнуващо, всички роднини и приятели ме изпратиха с торта на летището", споделя днес младата жена.

Първата й работа е за един от принцовете на Саудитска Арабия. Работи за кралското семейство в продължение на 3 години, включително и за самия крал. Има късмета и още на третата година я повишават в старши стюард, което е голяма рядкост за годините й.Младата жена обяснява, че едно от задължителните условия, за да започнеш работа на яхта е да говориш перфектен английски език. Освен това трябва да покриеш моряшките изпити за плуване, за гасене на пожари, за оказване на първа помощ.

"На яхтите работим с нормална униформа – с красиви рокли или с пола и риза", разказва тя. Но когато излизат от яхтата в арабските страни е задължително да обличат абая – черна рокля, и да слагат хиджаб – фередже.

"Понеже работихме за краля те се опасяваха да не ни отвлекат, да ни измъчват и да дадем информация къде се намира в момента", обяснява Йоана.

В един момент решава, че иска да работи за европейци, да пътува малко повече из Европа, защото дотогава е посещавала само арабски държави – Дубай, Саудитска Арабия, Оман и други. Така през последните три години пътува из Европа, обиколила е почти целия континент.

Йоана споделя, че м. г., само за три месеца е посетила седем държави. Вече втора година работи за люксембургска компания на яхта "Grayzone", а шефът й е германец.

Самата тя смята да работи на яхти още две години и след това да се установи някъде, да има семейство. Има приятел у нас, за когото споделя, че е много добър и му благодари, че я чака и я подкрепя в работата й. Сигурна е, че ще се занимава с нещо в сферата на туризма. Само не знае, след като сега работи по 20 часа, как ще свикне в нормалния живот.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации