Вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов дадоха изявление за медиите днес в Министерския съвет. Поводът - ескалиращото напрежение и днешните протести в "Росенец", както и поредното изявление на президента Румен Радев.

"Бурните емоции се разпалват лесно. Искам да призова политиците за малко повече мъдрост". Това заяви по време на извънреден брифинг вицепремиерът Томислав Дончев.

„Благодаря на всички български граждани, които протестират, без да нарушават обществения ред . Специална благодарност към полицаите, които са подложени на огромно напрежение. Вероятно очаквате след включването на г-н президента огледална реакция. Няма да има такава. Няма да кажа, че правителството иска оставката на президента. Това би довело до тежка институционална криза. Българският президент има повече от година до края на мандата си и аз държа той да го изкара, въпреки всичко. Не очаквайте от мен и да хуля президентската институция.Правителството се превърна в мафия, когато прокуратурата повдигна обвинение към съветниците на г-н президента", каза още Дончев.

И напомни, че „МС не е на Бойко Борисов, президенството не е на Румен Радев, а българската полиция не е на Младен Маринов. Те са на България".

„Искам да призова всички да пазим държавата, защото нямаме друга. Който и каквито политически сметки да прави, нека да пази страната ни", коментира Дончев.

Бихме искали да призовем да излезем от диалога с личностните нападки и да се върнем към диалог на институциите. Защото това, което се случва, тревожи българските граждани. Ако на някой демокрацията не му е по мярка, да има доблестта да излезе и да каже това. Това правителство е законно избрано и в този смисъл призиви за метежи, за това как трябва да бъдат изметени хората от правителството, как трябва да бъдат арестувани, ни напомнят за други практики, за друго време", заяви социалният Деница Сачева./Брадва.бг/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации