Бизнесменът Валентин Златев, вероятно е напуснал страната.  Той е издирван от органите на МВР за евентуално реализиране на арест и повдигане на обвинения.Припомняме, че шефът на Контролния съвет на “Лукойл България” Валентин Златев бе призован на разпит в прокуратурата като свидетел на 22 юни.  Това потвърди и шефката на пресцентъра на компанията Мая Жекова.

На призовката е пишело, че го призовават за разпит в качеството на “свидетел” по делото на братя Бобокови, но дали това е така е твърде спорно, защото е търсен едновременно във всичките му офиси, пише сайтът Liberta.bg, който пръв съобщи за изчезването на бизнесмена.По оперативни данни, Златев най-вероятно е бил предупреден за акцията, защото е напуснал страната с полет за Дюселдорф (Германия) още на 04.06.2020 г.

Акцията е по разпореждане на зам.-ръководителя на Специализираната прокуратура – прокурор Ангел Кънев.

Интересен факт е, че зам.-председседателят на Парлемента Валери Симеонов прогнозира преди дни, че следващият “ударен олигарх” ще бъде именно бившият директор на “Лукойл” в България – Валентин Златев. А преди месеци главният прокурор Иван Гешев каза пред медии, че Валентин Златев го е търсил за среща, но той е отказал такава, защото “не се бил срещал с олигарси”.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации