Една от стоките, която в много държави бързо стана дефицитна, обаче леко озадачава. Защо хората в много страни френетично изкупуват тоалетната хартия?

Въпросът виси във въздуха без отговор , а от conversation.com се обръщат към четирима експерти, за да разберат тайната на хигиенния продукт в битката с коронавируса.

Ники Едуардс, Факултет по Обществено здраве и социална работа, Киунсландски университет по технологии:

Тоалетната хартия символизира контрола. Използваме я, за да се почистим. Тя е свързана с функция на тялото, която е някакво табу. Когато хората чуят за коронавируса, те започват да се страхуват, че губят контрол. А тоалетната хартия е начин да се почувстват, че донякъде държат контрола по отношение на хигиената. Те не се интересуват от заместителите. Супермаркетите (конкретно става дума за Австралия – бел. ред.) все още са пълни с другите видове хартия – салфетки, кухненска хартия, кърпи за нос.

Вие какво мислите?



РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации