Неприятно е, много е неприятно. Това заяви пред „Марица“ областният управител на Пловдив Здравко Димитров. Той и директорът на пловдивскатта полиция старши комисар Атанас Илков бяха сред първите хора от властта, които дойдоха на мястото минути след трагедията.

Двамата направиха оглед на терена, където е станала катастрофата, придружени от няколко служители на реда.

Както „Марица“ писа, при полета си за откриването на състезанието за дронове, самолетът трябвало да прелети над стадиона и да поздрави участниците и гостите.

„По време на заход във въздуха се чупи едното крило на машината. Тя се забива в дигата на река Марица. Загиват и двамата мъже, които са били в самолета. Единият от починалите е собственик на машината“, разказа старши комисар Илков.

На място веднага пристигнали линейка, противoпопожарни и полицейски екипи. Районът на инцидента е отцепен и се извършват огледи.

„Все още е рано да се каже каква е причината за катастрофата. Очакваме колегите от националното следствие под ръководството на Окръжна прокуратура, за да се извършат всички необходими процесуални действия“, каза още шефът на полицията.

Пилотът Стефан Василски, който загина днес край село Оризари, е имал дългогодишен стаж в полетите и е бил много опитен във въздуха. 45-годишният пловдивчанин е член на аероклуба в село Белозем, научи „Марица“.


Стефан е бил собственик на разбилата се машина. Преди няколко години той и колегите му я сглобили със собствените си ръце и досега с двуместния моторен самолет не е имало аварии.

Василски оставя съпруга и две дъщери, едната от които миналата година е била абитуриентка.

Другият загинал при фаталния полет край Оризари е 18-годишният Валентин Аламански от Чирпан, който също е членувал в авиоклуба.

Момчето е било много запалено по авиомоделизма и летенето с леки самолети. В профила му във фейсбук има много снимки от авиоизложения и на тях се вижда с какво удоволствие младежът разглежда и пробва летателните машини.

През март 2018 г. Вальо е бил и на авиоралито в русенското село Щръклево. Там пред местни медии той е разказал, че първите му стъпки са били в авиомоделизма, а от две години вече и лети на леки самолети. И твърди, че за да летиш, ти трябват не само умения, но и дисциплина.

Източник:www.marica.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации