Това е разликата между раждаемостта и смъртността. 30% от българите нямат досег със здравната система, защото са в чужбина или неосигурени. Това заяви пред БНР д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.

"Реалният процент на хората, които не посещават общопрактикуващия лекар, е около 20 на сто", каза д-р Миндов по повод данни от изследване на Евростат, според което повече от 50% от българите не ходят при личния си лекар.

По думите му и лекари, и пациенти намаляват. И в големите градове вече е осезаем трудният достъп до лекар специалист. "Трябва да се знае, че личните лекари не изпълняват спешна помощ. Хората у нас са свикнали, без да си запишат час, да минат в същия ден при личния лекар. Това е феноменално, няма го никъде в Европа“, заяви още д-р Миндов.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

1 коментар:

  1. Тъпа статия с тъпи сравнения...
    Като цяло всичко е супер тъпо в целия ви насран сайт!!!!
    Едно заглавие което хората споделят даже без да прочетат какво пише...
    Малоумна рабоа :@

    ОтговорИзтриване

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации