Бразилецът може да донесе две служебни загуби на тима си.
Бившият нападател на ЦСКА и любимец на феновете от сектор „Г“ Жуниор Мораес се оказа в центъра на огромен скандал, който може да има тежки последствия за тима му. Бразилецът е поводът за жалба от футболните федерации на Португалия и Люксембург.

Португалците оспорват равенството 0:0 с Украйна, а тимът от Великото херцогство обжалва поражението си с 1:2 от тима на Андрей Шевченко.

Според двете футболни федерации Жуниор Мораес, вкарал 17 гола за ЦСКА за първенството и купата през сезон 2011/12, не е имал право да играе за украинския национален отбор.

31-годишният нападател на Шахтьор (Донецк) получи украинско поданство на 18 март. Според правилата на ФИФА той има право да играе за националния отбор, ако е живял постоянно на територията на страната през последните пет години без сериозни прекъсвания.Оказва се обаче, че Жуниор Мораес е бил в Украйна само четири години и осем месеца, тъй като през 2017 година беше даден от Динамо (Киев) под наем в китайския Тянжин.

Заради тези четири месеца сега украинският национален отбор е заплашен от служебни загуби от Португалия и Люксембург и така ще намали шансовете му за участие на Евро 2020.

Тимът на Андрей Шевченко в момента е лидер в квалификационнна група „В“ с четири точки, на една пред Люксембург. В групата са още Португалия, Сърбия и Литва.

Украйна може да се класира за европейското първенство през Лигата на нациите, където спечели своята група в Лига „В“ и през следващата пролет ще играе в плейофите за Евро 2020 срещу Швеция, Дания и Босна и Херцеговина./БЛИЦ/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети