петък, 8 март 2019 г.

Масово се сменят и имената на децата, родени от недокументираното съжителство

Млади ромски семейства от квартал "Странджа" в Айтос масово се изнасят към Германия. Преди да отпътуват на запад цялото домочадие, двойките, живеещи досега на семейни начала сключват граждански брак. Самотно работещи мъже там пък се завръщат, за да се венчаят и да отведат семействата си в Германия, пише "Черноморски фар".  Не се знае кой е дал тон за документираната смяна на ергенския живот с брачен, но се говори, че брачното свидетелство гарантира на всяка фамилия добри социални придобивки.

Рекордните 240 брака са сключени в община Айтос само за осемте месеца от началото на тази година, докато през цялата 2015 г. пред общинския олтар са се разписали 120 двойки. Офанзивата започнала от средата на м.г. Първите бракосъчетани са от месеци в Германия и нямат намерение да се завръщат, твърдят близки. Масово се сменят и имената на децата, родени от недокументираното съжителство.

Сега татковците ги припознават с цел промяна на бащиното и фамилното име - вероятно условие за получаване на социални помощи в приемната страна.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

Архив 2

Предоставено от Blogger.

Архив 1

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА:

КОНТАКТИ: