Камарата на представителите на САЩ прие закон, който изисква от администрацията на президента Доналд Тръмп да разследва богатството на държавния глава на Руската федерация Владимир Путин, съобщава американското издание "Вашингтон Екзаминър".

Членовете на Камарата одобриха т.нар. Закон за прозрачността на Владимир Путин – акт, предложен от двете партии в страната (Демократическата и Републиканската), който обвинява лидера на Кремъл в подкопаване на демократичните реформи в Русия.

„Това, което Конгресът има предвид, е, че САЩ трябва да направят повече, за да разкрият корупцията на Владимир Путин, чието незаконно придобито богатство е може би най-мощният глобален символ на неговата нечестност и постоянните му усилия за подкопаване на върховенството на закона и демокрацията в Руската федерация”, се казва в текста на приетия закон.

Актът изисква от директора на националното разузнаване и секретарите в министерствата във Вашингтин да оценят размера на богатството на Путин. Неговата нетна стойност, източниците на приходите на Путин и компаниите, които той би могъл да използва, ще бъде представени в списък под формата на доклад. Законът е един от четирите, насочени към Русия, които обсъждат в САЩ.Законопроектът за „Минимизиране на руските капани и ограничаване на разузнавателните мрежи“ или „КРЕМЛИН“, ще изисква от длъжностните лица да оценят потенциала на Русия за военни действия срещу съюзниците от НАТО, възможните отговори на по-голямото американско присъствие в Източна Европа и как Русия би могла да използва разделението между западните съюзници. Очаква се да бъдат одобрени още два законопроекта. Единият е свързан с убийството на Борис Немцов и осъжда Путин за „преследване на политическия опонент и прикриване на убийството". Последният е Законът за непризнаване на Крим, който забранява на САЩ да признават претенциите на Русия към Крим. Този законопроект обаче позволява на президента да се откаже от забраната, ако „реши, че е от жизненоважно значение за интересите на националната сигурност на САЩ да го направи", предава "Фокус".
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации