С Указ на президента на Руската федерация Владимир Путин, издаден на 6 февруари, комунистическата номенклатура от годините на Тодор Живков Станка Шопова е отличена с орден „Дружба”. Награждаването и е заради големия й принос в подготовката и провеждането на световния шампионат по футбол FIFA 2018. Но в дипломатическите среди се знае, че това е една от формите, с които Кремъл се отблагодарява на верните си хора в България, съобщава Фактор.бг.

Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров също поздрави председателя на фондация „Устойчиво развитие за България“ Станка Шопова,пише slivensega

„Приносът на Станка Шопова в развитието на руско-българското приятелство е наистина неоценим. Пожелаваме на нея неизчерпаеми сили и енергия за реализация на нови проекти в името на доброто сътрудничество между Русия и България”, изтъква Макаров.

Шопова е първи секретар на ЦК на ДКМС, а по-късно с личната благословия на диктатора Живков преминава в ЦК на БКП. Днес тя е известна като един от основните изразители на руските интереси у нас.

Бившата комунистка днес е видна капиталистка.Управлява руски капитали за над 304 млн лв. Дейността и е тясно свързан с Русия. От години е представител на Санаторно-оздравителния затворен комплекс „Камчия“ на брега на Черно море, чийто едноличен собственик е град Москва чрез Департамента по имуществото на руската столица.

Размерът на капитала на курортния комплекс е 304,2 млн. лв. Парцелът се намира близо до устието на река Камчия и затова носи нейното име. Шопова е и един от лидерите на русофилството у нас.

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е еднолично акционерно дружество, регистрирано съгласно законодателството на Република България. Собственик на дружеството е Правителството на град Москва. Завършен е изцяло през 2013 г. Предназначението на СОК „Камчия“ е да осигури условия за почивка, укрепване на здравето, обучение и творческо развитие на деца, а също така и на ветерани и семейства от Москва. Той приема гости и от други региони на Русия, от България и други страни.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети