Трима полицаи пострадаха след нападение срещу тях в ромския квартал „Надежда“ в Сливен. Служителите на реда се отзовали на сигнал за силна музика. Празнуващите обаче отказали да спрат музиката и нападнали полицаите. Арестувани са 10 души.

Инцидентът е станал снощи около 22.15 часа, когато автопатрулен екип се отзовал на сигнал за силна музика в ромския квартал „Надежда“. Празнуващата компания отказала да им даде личните си карти и да спре музиката. При опита да бъдат задържани двама от най-агресивните останалите и насъбралата се тълпа започнали да хвърлят бутилки и твърди предмети по полицаите,пише сайтът bnr.bg

Пострадали са трима служители на реда. Двама от тях са прегледани в болницата, като единият е оставен за наблюдение. Задържан е 46-годишен мъж.

Рано тази сутрин в квартала е проведена специализирана полицейска операция, при която са арестувани още 9 души, чиято съпричастност към инцидента се установява.

Всички 10 души арестувани за нападението над полицаи в ромския квартал „Надежда“ са криминално проявени. Това обяви директорът на Областната дирекция на полицията старши комисар Димитър Величков. Всички са съдени за кражби, а един от тях и за посегателство на длъжностно лице. Общо седем патрулни екипа са участвали в среднощната акция. Той коментира, че няма напрежение в квартала след снощния сблъсък.

Малко след 22.15 минути снощи започва атаката над полицаите от ромите в махалата, след като са направили опит да им спрат музиката и да им проверят документите за самоличност. Спонтанно и неорганизирано срещу органите на реда започват да летят бутилки, камъни и тухли. Старши комисар Димитър Величков описа ситуацията:

“Полицейските служители са действали много правилно. При опит да задържат двама и да отведат, които са основните подстрекатели, тогава към тях се отправят група лица от съседни къщи, улици, които започват да ги заплашват и обиждат“.

В резултат на атаката един от тримата полицаи е настанен за лечение в неврохирургия на Сливенската болница с черепно-мозъчна травма, без опасност за живота.

Предстои да бъдат повдигнати обвинения на задържаните и да им бъдат обявени мерките за задържане.

В ромската махала една част от тях коментираха, че нищо не знаят за снощния инцидент:

“Нищо не съм видял, заспал съм“.

Директорът на Районното управление на полицията в Сливен главен инспектор Димитър Китьов коментира, че вече няма напрежение в кв. "Надежда":

"Това е една малка част от квартала, която създава проблеми, и там се работи целенасочено. Дори при провеждането на специализираната полицейска операция сутринта, тя беше в 7 часа, в рамките на половин час предварително уточнените лица, които направихме анализ кой какво е извършил, бяха задържани и не срещнахме никаква съпротива от други лица".

Това е вторият инцидент, при който заради проверка за силна музика е ранен полицай. Миналата година бяха нанесени и имуществени вреди по полицейските автомобили.
*Използвана е илюстративна снимка от интернет

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети