Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Жертвите са държани в концентрационни лагери преди техните органи да бъдат извлечени, след което телата са незабавно кремирани или продавани на пластинационни фабрики.

Цялата история е толкова ужасяваща, че е трудна за вярване и за първи път бе разкрита през март 2006, когато една жена излезе с твърдението, че около 4000 Фалун Гонг практикуващи са били убити заради органите им в болницата, в която е работила. Тя каза също, че нейният съпруг, хирург в същата болница, намираща се извън североизточния град Шенянг, й е разкрил, че е отстранявал роговиците от живи тела на 2000 практикуващи Фалун Гонг.

Една седмица по-късно китайски военен лекар не само потвърди казаното от жената, но и твърди, че подобни зверства са се случвали в 36 различни концентрационни лагери на територията на цялата страна. Като според казаното от него най-големият от тях е държал 120 000 души. Той каза също, че е бил свидетел на това, практикуващи Фалун Гонг да бъдат масово транспортирани из цялата страна във влакове за превоз на говеда, през нощта и под прикритието на засилени мерки за сигурност.

Фалун Гонг привърженици и активисти в областта на правата на човека в чужбина веднага започнаха разследване на твърденията. Те правят телефонни обаждания до китайски болници, като се представят, че търсят да закупят бъбреци или черен дроб. За техен ужас, лекари един след друг открито потвърждават: имаме Фалун Гонг в наличност, просто елате и ние можем да ви уредим орган в рамките на една седмица.

Шокирани от тези доклади, двама видни канадски адвокати по правата на човека започват свое собствено разследване. През юли 2006 г. бившият държавен секретар за Азиатско-тихоокеанския регион Дейвид Килгор и адвокатът по човешките права Дейвид Матас публикуваха 140 страници доклад, който стигна до "жалкото заключение, че твърденията са верни".

Тяхното изследване заключи също така, че големият брой на трансплантирани органи в Китай от началото на преследването на Фалун Гонг през 1999 г. е невъзможно да са осигурени от доброволни донори или екзекутирани затворници.

Твърди се, че служители на ККП са в надпревара да унищожат всички доказателства. Те предоставиха организирани обиколки под наблюдение и отстраниха уеб сайтове, които рекламират органи за продажба (макар и не навреме, тъй като следователите вече успяха да запазят скриншотове на тези страници). Един китайски уебсайт се хвалил, че може да осигури съвпадащи органи в 1-4 седмици, което медицинските експерти казват, че е невъзможно, освен ако китайските болници нямат достъп до огромен запас от органи от живи "донори".

Малко след като се появиха доклади за отнемане на органи, партийните лидери обявиха ново законодателство за забрана на използването на органи без съгласие. Над една година по-късно, този закон не изглежда въобще да е приложен, давайки подкрепа на онези, които твърдяха през цялото време, че законодателството не е нищо повече от пиар каскади.

Заедно с Килгор и Матас, Комитета за разследване преследването на Фалун Гонг (CIPFG) пое водеща роля в разкриването и излагането на зверства по отнемането на органи.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации