Президентът на Руската федерация Владимир Путин спешно отлетя за Магнитогорск, където в понеделник сутрин един от входовете на многоетажна жилищна сграда се срина.

Според  Radarbox24, специалният съвет на руския лидер лети до Магнитогорск.По-рано стана известно, че прес-секретарът на ръководителя на Руската федерация Дмитрий Песков също пристигна в Магнитогорск.

В резултат на трагедията, според последните официални данни, загинаха четирима души. Всички жертви се подпомагат в болниците на града.

Според разследващия комитет на Руската федерация причината за инцидента е експлозия на битови газове.

ВИДЕО:
Руският премиер Дмитрий Медведев обеща, че властите ще предоставят цялата необходима помощ на жертвите и роднините на загиналите в колапса на дома. Властите на Челябинска област са отделили 100 хиляди рубли на роднините на жертвите и 50 хиляди рубли на жертвите.Службите за спешна помощ, включително спасители и психолози от Министерството на извънредните ситуации, следователи, правоприлагащи органи продължават да работят на обекта.

МК на Русия откри наказателно дело по Наказателния кодекс на Руската федерация „Причиняване на смърт по небрежност на две или повече лица”.

По-рано началникът на Министерството на здравеопазването на Руската федерация Вероника Скворцова и ръководителят на Министерството на извънредните ситуации Евгени Зиничев пристигнаха в Магнитогорск. Местните власти също са на мястото на извънредната ситуация и държат ситуацията под контрол.



РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети