ГАЗ-69 се появява като наследник на ГАЗ-67Б, а целта на руските му създатели е била повече от проста - да създадат по-икономична машина с по-добри офроуд качества. Разработката започва точно след края на Втората световна война през 1946, а първият работещ прототип е готов година по-късно.

ГАЗ-69 представлява типична офроуд машина, задвижвана от 4-цилиндров бензинов двигател с атмосферно пълнене, който изпраща мощността до четирите колела с помощта на 3-скоростна механична трансмисия. Интересното е, че автомобилът има два резервоара за гориво - един под пода на колата и един под...пасажерската седалка.

На практика, ГАЗ-69 е военна машина, която обаче е била достъпна и за цивилни клиенти. Основното качество на този безкомпромисен джип, разбира се, са неговите възможности извън пътя, където издръжливото му шаси може да се справи с чудовищни наклони, които биха отказали много негови “конкуренти”. Двигателят е с 2.1 литра работен обем и е взет директно от седана ГАЗ М20 Победа. Моторът е базиран на класически американски агрегат на Dodge от 1935, чиито чертежи били купени от руснаците за 20 000 долара.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации