Под "пси-група" се разбирало екип от 20 екстрасенса с ръководител доктор Едвин Мея, официално назначен на служба в ЦРУ. Отначало те се опитват да «заглушат» Ванга, за да й попречат психотронно да «разглежда» секретните им обекти, но претърпели неуспех. След това те обвинили селската старица в разваляне на разузнавателната им мрежа в България. Един от екстрасенсите на «пси-групата», Алина Хейвиц, в свой доклад пише: «Енергията на Ванга стана силна, което й дава способността да «разгледа» всякакъв документ върху бюрото на всеки един началник в САЩ».

Заплахата идваща от тази "баба" се е взимала изключително насериозно, дори екстрасенсите предложили... да се организира операция по похищението на Ванга, за да я «заставят да работи за ЦРУ». Но, директорът на ЦРУ счел това за «фантазии» и не дал ход на идеята.

Противостоянието между водещите екстрасенси от Запад и сляпата ясновидка било ожесточено. В периода 1998-2004 г. ЦРУ е разсекретило 73 000 (!) страници от архива си относно работата на отряда екстрасенси на спецслужбите под кодовото название «Проект «Звездна врата». Както се оказва, заслугите на «хората Х» и Едвин Мея са претърпели крах пред полската агентура в Западна Европа при «откриване» през седемдесетте години на ядрен полигон в Семипалатин­ск. Обаче, благодарение на проекта «Звездна врата» е разобличен известният агент на КГБ Олдрич Еймс!

Вероятно, именно затова баба Ванга е нервирала западните спецслужби. ЦРУ за «паранормален шпионаж» отделя около 2 млн долара на година, което изобщо не може да се сравни със скромното ежемесечно тогавашно заплащане от 200 лева на Ванга. В докладите на екстрасенсите на ЦРУ се чете, че тя е създала «защитна аура» около България, а анонимният консултант на британското разузнаване МИ-5 обвинява ясновидката, че направила заклинание дори на българския дисидент Георги Марков, който по-късно бива убит в Лондон през 1978 г.

Дори в ливанският вестник «Ан-Нахар» през 80-те години описвал Ванга, като консултант на КГБ и спецслужбите на Саудитска Арабия предполагали, че "бабичката" е издала разположението на арабските бази в Афганистан.

Според «Билд» дома на Ванга често е посещаван от офицери на западногерманските спецслужби пристигащи в България, като туристи. През 1986 г. те изготвят доклад, че отличното здраве на Тодор Живков се дължи на «специално лечение от Ванга». След краха на социализма в България и разпада на СССР западните спецслужби постепенно губят интерес към Ванга.

През 1996 г. българската ясновидка умира, а година след това отделът на «менталните шпиони» на ЦРУ е официално разформирован. …  и въпреки, че вече не съществува този отдел, някои от екстрасенсите били на служба към ЦРУ твърдят, че Ванга е жива. Според тях Ванга не е умряла, а се намира в друго измерение.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации