четвъртък, 15 ноември 2018 г.

Това заявява докторът по геология и минералогия Александър Городницки, цитиран от световните издания.

Според учения, през 1984 г. експедиция на борда на кораба "Витяз" открива и изследва подводната планинска система "Подкова", разположена на 300 мили от Гибралтар. На върха на една от подводните планини, специалистите са открили странни структури, наподобяващи руините на град. Още тогава в западната преса се е заговорило за това, че "руснаците са открили Атлантида".

Городницки казва, че цялата система от подводни планини се явява изгаснали вулкани, някога извисяващи се над повърхността на водата, които наистина са били острови. Затова митовете за легендарния потънал остров могат да имат реална основа, смята ученият.

"Въпросът за Атлантида е въпрос за нас, за геолозите и е формулиран по следния начин: Съществувал ли е в историческото време микроконтинент или голям архипелаг, който е потънал под водата? Ако не го е имало - то няма и за какво да разговаряме. Но ако е съществувал - трябва да бъде потърсен там!", казва Городницки.

Атлантида е митичен остров-държава. За него се споменава в трудовете на древния философ Платон. Точното му местоположение е неизвестно. Според Платон, континенталната част е разположена на запад от Стълбовете на Херкулес (пролива Гибралтар), срещу Атласките планини.Легендата разказва, че Атлантида е била силно развита държава, която в резултат на глобална катастрофа за една година е потънала под вода заедно с всички свои жители. Според Платон бедствието е станало около 9500 г. пр. Хр./Блиц
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👇
Полезни съвети👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА:

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив 2

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.

Популярни публикации

Архив 1