Почина близък човек през 1980 г. За помен за 40 дни от смъртта му отидох в печатницата в Ловеч да поръчам некролог, но на него вместо 40 дни, бяха написали 30. На въпроса – ми защо така, казаха, че тъй е наредила партията в Ловеч. После с туш поправих 30 на 40 дни. Не съм вярващ, но съм чувал, че на 40-ия ден душата на мъртвеца напуска този свят. Партията обаче издала заповед тя да излезе на 30-ия ден. Загледах се в града по залепените некролози. И други ги бяха поправяли с туш.

Друг случай – с партийния секретар в предприятието бяхме в една канцелария. Помоли ме да напиша обява за партийно събрание. Аз написах: „По-лесно се командва предприятие, отколкото жена”, и „Бракът е гроб на любовта, а жената – надгробната плоча”, и други, но без всякакъв цинизъм. Закачих обявата. След няколко дни извикаха партийния секретар в партията да го накажат. Аз пък обясних, че съм видял такива надписи на хижа „Дерменка”. После пратили там човек от партията и той казал на хижарката да ги свали. Разбрах, че този, който праща доносите в партията, получава 40 лв. на месец.

Цвятко Хаджийски, Ловеч
Източник: retro.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети