50 евро глоба и отнемане на шофьорската книжка за 30 дни грози всеки, който шофира автомобил с джапанки в Гърция от днес. От полицията излязоха с решение да се налагат глоби на тези, които шофират с джапанки, за да се осигури пътна безопасност, особено през летния период на годината, когато трафикът е голям, съобщава „Български новини“. Припомняме, че ако ви хванат по джапанки зад волана във Франция, ще ви глобят 90 евро. В Испания глобата е още по-сериозна – 200 евро. Съгласно чл. 18 от Закона за движение по пътищата в Испания – водачът е длъжен да управлява с удобно облекло и обувки. Забранено е да носи дрехи или обувки, които да възпрепятства неговото свободно движение, биха ограничили неговите движения или могат да създадат опасност по време на управлението на МПС.

В това число носенето на джапанки, чехли или друг тип открита лятна обувка, която може да доведе до приплъзване на обувката или на крака на шофьора или дори до закачване в педала на автомобила е забранено. В Испания ако пътна полиция ви спре за проверка и установи, че облеклото Ви не отговаря на Закона за движение по пътищата, може да бъдете глобен 80 евро. Забранено е също и да шофирате автомобила си със слушалки, свързани към устройства или приемници или за възпроизвеждане на звук. Ако пътникът на предната седалка, до Вас, е качил краката си на таблото на автомобила или ги е показал през прозореца на автомобила, рискувате да бъдете глобен с 200 евро.

/БЛИЦ/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации