Мъртвата 3.20-метрова змия, която шокира преминаващите по международния път Е-80 край Хасково, е от вида тигров питон с окраска мрамор. Тя е била отглеждана в домашни условия, съобщава Хасково.нет. „Мисля, че е женски и е на възраст между 4 и 5 години“, заяви херпетологът в терариума в Минерални бани Георги Русев, единственият лицензиран на Балканския полуостров.

Още снощи змията е прибрана именно там и ще бъде замразена, след което вероятно ще бъде унищожена. Според Русев влечугото не е умъртвено от прегазване с автомобил, тъй като нямало следи от смачкване. Той не знаеше от какво точно е настъпила смъртта й и как е попаднала там. По думите му не е изключено да е изхвърлена на пътя от контрабандисти, решили да се отърват от нея. „Питонът не може да вирее дълго сред дивата природа в България, не може и да се развъжда, заради неподходящия климат. Този вид змии не понасят прекалените жеги заради прегряване“, обясни Русев.

По думите му змията е била добре обгрижвана и хранена. Според него не е и отровена. Питонът не е опасен за хората, каквото мнение беше насадено след откриването му. „В света няма отровни питони“, заяви Русев. Цената на малките змии започва от 100-тина лева, а по-редките видове са по-ценни и са малко по-скъпи.

Източник: БЛИЦ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети