Как да обясня на внуците си защо баба им няма да пече агнешка плешка

Премиерът Бойко Борисов, Бог да го поживи, отсече мъдро, че възрастните хора трябва да празнуват Великден. И понеже за празника трябват пари, хазната ще отпусне по 40 лв. добавка. Това височайше благоволение засяга 1 227 000 пенсионери. Право на добавка имат обаче само тия, чиято пенсия е до 321 лева, колкото в момента е линията на бедността. Това според социалния министър Бисер Петков са около 56% от пенсионерите в страната. За тях допълнително са отпуснати 50 млн. лева от бюджета.

И тук моят личен Великден се провали. Оказа се, аз съм прескочил в графата „богати пенсионери“, защото се разписвам за 322 лева.
Не ми е нито за единия лев, нито за 40-те. Просто е обидно да се подхожда така бакалски. Честит празник на всички хора. И на властниците – също. Нека не забравят само, че те или близките им може да се окажат на мое място.

Остава ми обаче тежката задача как да обясня на внуците, дето ще ми дойдат на гости, разликата между числата 321 и 322. Защо аз, „богатият“ дядо, няма да съм им купил шоколадови яйца и защо във фурната на баба им няма да се пече поне една агнешка плешка.
Всъщност властниците за 30 години, ако друго не ни научиха, ни дресираха така, че да го караме от Коледа до Великден на по хляб и три кофички кисело мляко за седмица, както и на половин доза от хапчетата за кръвно, та да спестим някоя и друга стотинка баш за празниците и да не се излагаме, като изглеждаме отчаяни дрипльовци в очите на децата и внуците си.

Да не говорим, че 40-те лева милостиня за празника са си истинска гавра с мизерстващите пенсионери.

Петър ВРАНЧЕВ, Ямбол ретро
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети