Веднага да спрем преговорите с Анкара, тя няма място в ЕС, категоричен е австрийският канцлер
В навечерието на срещата на върха ЕС-Турция, която ще се проведе тази вечер във Варна, австрийският канцлер Себастиан Курц призова за спиране на всякакви преговори за присъединяването на Турция към евросъюза,съобщава сайтът xaknewsss

"Условията за присъединяване не са изпълнени и поради тази причина предприсъединителните преговори трябва да бъдат прекратени с Турция", каза Курц пред германското издание "Ди Велт". Според него в тази връзка трябва да бъдат преразгледани "финансовите параметри на предприсъединителната помощ, която бе предвидена на стойност от 4.45 млрд. евро за период от 2014 до 2020 г.".

"Турция остава значим стратегически партньор за ЕС, с когото трябва да има сътрудничество в рамките на програмата за съседите", поясни австрийският канцлер. Той остро осъди и турската операция в Сирия, на която са жертва кюрдите, уточнява БГНЕС. Австрийският канцлер Себастиян Курц смята, че "присъединяването на Турция към ЕС ще създаде опасност за мигрантските движения, а хуманитарното състояние в региона ще увеличи мигрантските движения".

Източник:xaknewsss

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации