Сайтът на Централната избирателна комисия на Русия е бил подложен на DDоS атака от айпи адреси от 15 различни страни. Това съобщи пред журналисти председателката на ЦИК Елла Памфилова. Информацията беше предадена от ТАСС, а тя от своя страна - цитирана от БТА. Хакерите са ударили сайта между 2 и 5 часа през нощта срещу днешните президентски избори в Русия. Пикът е бил около 2,20 часа московско време.

Източниците на атаката са били разположени в 15 различни страни по целия свят, каза Памфилова и уточни, че е са били атакувани и доста различни медии, не единствено сайтът на ЦИК. Междувременно гласуването на президентските избори в Камчатка и Чукотка, в руския Далечен изток приключи, съобщиха от руските медии. Активността е била висока, информираха представители на регионалните избирателни комисии. Още в 18 часа местно време в Камчатка са гласували 63,86 на сто от избирателите. На предишните избори през 2012 г. към този момент своя избор са били направили 54,04 на сто от гласоподавателите. Традиционно висока е била избирателната активност в Чукотка, където два часа пред затварянето на секциите са гласували 76,34 на сто, приблизително колкото и през 2012 г., когато са гласували 76 процента.

Източник:spodeli.eu
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации