Германският автомобилен производител BMW обмисля възможността да построи автомобилен завод у нас. Баварците, които произвеждат Mini и Rolls-Royce в Обединеното кралство, търсят варианти да преместят производството на двете марки след излизането на Великобритания от ЕС, пише Пик.

От Българската агенция за инвестиции потвърдиха неофициално информацията, но отказаха да коментират бъдещите инвестиционни планове на немския гигант в автомобилостроенето.

Преди месеци от BMW предупредиха за „настъпващ период на несигурност”, но според тях няма да има незабавна промяна в операциите им на местна почва. Много условия за доставки на европейския пазар ще трябва да се предоговарят, заявиха тогава от BMW в изявление. „Не можем да кажем все още какво би означавал вотът за нашите дейности във Великобритания, докато не станат ясни бъдещите регулации и законодателните разпоредби”, коментираха от автомобилостроителя пред британски медии.

От BMW Group отговориха на запитване на „Монитор“, че няма да коментират въпроса. “Не можем да потвърдим информацията за планове за изграждане на завод на BMW Group в България.
BMW Group се стреми към балансирана реализация във всички региони и в плановете си се ръководи от стратегията „производството следва пазара“. Като световна компания BMW Group управлява 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави“, се казва в отговора на германския концерн.

Според запознати и други производители, имащи заводи на Острова, като например от Япония, обмислят възможности за преместване на дейността си след Brexit в ЕС.

Преди време премиерът Бойко Борисов покани Hyundai да инвестира в производството на електромобили в България. Южнокорейският производител също обмисля да разкрие нови мощности или да премести част от производството си в България.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации