Попаднахме на една анкета на ПИК, в която попитаха кой е най-подходящият за президент на България. Знаете ли, че Тодор Живков се оказа по-популярен вариант от хората като Плевнелиев, Първанов и т.н. Той отдавна не е жив, а все още има доверието на хората.

Факт е, че проблеми през социализма е минало. Не сме слепи защитници на строя, но е имало и добри черти. Ценносната система на хората беше друга. Да, нямаше какво да си купиш от магазина, но не беше и гладен. В момента има какво да си купим, но нямаме пари. Държавата ни се разпада, какво ще оставим на децата си. Не мисля, че България има бъдеще в този си вид.

Ако се върне Тодор Живков, смятате ли, че той ще може да се справи с политическата ситуация на България. Ще успее ли да закрепи положението? Изкажете мнението си в коментарите!
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

1 коментар:

  1. Общо взето “благоденствието“ ни по времето на соца се е дължало на членството ни в СИВ и на това, че сме малка страна. От СИВ сме получили от солидарност производството на кари, земеделие и др. (без оглед на качество и заслуги). Икономиката ни е работела за износ за СИВ и главно СССР (оттам и бързия растеж). Но при разпадането на СИВ, СССР и икономическите кризи там тези „подаръци“ са отпаднали, ние не сме могли да се наложим над конкуренцията. При над 30% спад на икономиката на СССР за няколко години след промените те и едва ли са имали желание и възможност да купуват от нас. (За да си го представите по-добре: този спад в бившия СССР от около 30% се равнява на около 10 пъти икономиката на България ). Предимно фабриките и секторите, които са изнасяли за СИВ и СССР са пострадали у нас след промените, просто защото е нямало къде и на кого да продават. (Например електрониката, която за нула време се е стопила, електро и мотокарите и др. Или пък техните доставчици). Дори производството на домати и чушки е спаднало брутално веднага след промените. Както се казва - СИВ дал, СИВ взел.
    Всичките тези неща са станали преди да има приватизация и раздържавяване, преди да се върне земята и пр.. Докато още фабриките са били държавни и земята още не е била върната на хората. И не имало „западни“ инвеститори (нека сега някой да излезе и да ми каже, че Мултигруп е западен инвеститор). Легендите, как някой дошъл отвън и ни съсипал добре работещата икономика са си жива измислица, за да се очерня запада и да се замазва истинската причина - краха на комунизма. : https://kiselec1.blogspot.com/2018/11/3.html
    И сега който и да дойде на власт, няма блок в който да влезем и да ни дадат на готово сектори като карите и пр. Едва ли Русия може пак да направи същата грешка. Пък и Путин каза, че соца там няма да се върне. Така че спрете да пишете глупости.
    В момента се развиваме горе долу добре, износа расте, селското стопансто постига рекордни добиви (да видим какво ще стане тази година със сушата). Просто трябва още време.

    ОтговорИзтриване

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации