Покрай кандидат-президентските битки и страсти една скалпираща новина мина мимоходом покрай ушите на българите, но те или не я разбраха, или вече съвсем са се отчаяли и вече им е все едно.

304 големи български животновъди ще получат субсидии от ЕС, за да намалят производството на краве мляко. Ще го хвърлят ли, ще го изливат ли, ще го продават на черно от бидони и пластмасови бутилки ли, не е ясно.

Те обаче са поели ангажимент  да намалят производството с над 5 хиляди тона  краве мляко за цели три месеца.

Новината идва от фонд  „Земеделие“, а мярката била част от пакет на ЕК, който предвижда да даде 150 млн. евро на производителите от евросъюза, които доброволно намалят доставките си за пазара през следващите три месеца,пише skandalno.net

Нашите животновъди ще получат по 28 стотинки за всеки килограм мляко, който не предадат на пунктовете.

От януари пък ще последва нов транш и ново потискане на отрасъла за още 3 месеца.

Целта на мярката била да се вдигнат изкупните цени на млякото, понеже браншът я бил окъсал и продавал на безценица.

Да. Това сме го учили по политикономия. Чели сме за хилядите тонове кафе и какао, които били хвърлени в океана, за да се вдигне цената на кафето и какаото. И да се спре свръхпроизводството.

Само че ние както винаги впрягаме каруцата пред коня.

В България няма толкова много ферми, нито толкова много крави.

И докато нашите фермери ще получават пари, за да хвърлят продукцията си, в търговските вериги бавно и полека ще се настанят чужди фирми.

Дори в момента половината сирена, които се продават у нас, са вносни.

И въобще не говорим за екзотичните моцарели, пермазани и всякакви френски и италиански специалитети. Всяко второ най-обикновено краве сирене, което се продава в България не е с български произход. Всъщност то дори не е и сирене, а някакъв бъркоч от палмово масло.

Нищо против. Нека има разнообразие, но хубавото българско сирене у нас отдавна е изместено от вносни боклуци, като продължава да се увеличава броят на ерзац продуктите, произведени с палмово масло.

Тези менте евро-продукти са Рай за пенсионерите заради ниската им цена. Но пък гарантират на потребителя една кошница болести в бъдеще, заради многото трансмазнини, които съдържат.

Киселото мляко, което се предлага в България също е наполовина вносно. Появяват се марки, които съдържат незнайно какви стабилизатори, благодарение на които продуктът, дори оставен на слънце не се разваля по половин година.

Прясното също е вносно, а пусканото за жълти стотинки е оцветена вода, малко суха субстанция и добавени мазнини.

УХТ продуктите пък можеш да ги държиш цяла година и да не мръднат.

Е, какво пречи на щандовете да има нормално натурално българско мляко, вместо да обираме и потребяваме боклука на Европа?

Родната продукция ще се изкупи, ако е качествена.

Това е Гарантирано!

Ама нали ГЕРБ са поели ангажимент да продадат България в кратки срокове и за жълти стотинки…

Първо заводите, сега млякото, а накрая и душите ни…

Източник:skandalno.net
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

2 коментара:

  1. Това много ме натъжава. По цял свят е известно българското кисело мляко. Китайците годи и вече се опитват да го правят, но техните ливади, климата и млякото са различни.Това е наша автентичност. Какво ни остана....заличиха ни като народ. Чух, че им пречело начина по който танцуваме. Много шум сме вдигали. Хората трябвало да?се трансформират в танц за двама....Колко много ни дължите, продажни политици....

    ОтговорИзтриване
  2. Българското кисело мляко никой не може да го направи, а тяхното се точи като сополи.

    ОтговорИзтриване

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации