Винсент Ван Гог, чиито картини са изключително ценни в света на изкуството, рисува своя шедьовър "Трева" в Париж през 1887 г. В наше време учени от Холандия и Белгия са установили, че под горния слой боя на тази картина се крие нечий портрет.

Въпреки че в окончателния си вид картината е изпълнена най-вече в синьо и зелено, портретът е направен изцяло в кафяво и червено. Той е открит през 2008 г. с иновативни техники за разкриване на цветовете, използващи флуоресцентни рентгенови лъчи.

Личността на жената, приличаща на селянка, не е известна. Според експерти, за Ван Гог било нормално да използва повторно платната си, понеже не е имал достатъчно пари почти през целия си живот. Така портретът на тази дама е нарисуван и скоро след това забравен.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации