събота, 23 декември 2017 г.

Оставали няколко дни до Коледа. Именно тогава 6-годишната Хелга от
Финландия решила да напише кратко писмо. До Бог. Молбата й? Да й подари 100 финландски марки, за да си купи сама подаръци, пише www.obekti.bg

Във Финландия съществувал закон, според който писма с неправилен адрес (или липсващ адрес) могат да бъдат отваряни само от президента на страната. Така писмото до "господин Бог" било прочетено от Урхо Кекконен, президент на Финландия от 1956 до 1981 година. Кекконен решил да изпълни молбата, но сметнал, че на малкото момиченце са му достатъчни и 50 марки.

Разпоредил да й занесат парите и писмо "от Бог" с президентския автомобил. Скоро след това в администрацията на президентството пристигнало ново писмо от Хелга до "господин Бог". В него тя благодарила и описала как съседите от цялата улица се събрали пред дома й, изумени от президентския кортеж. В края на писмото тя помолила Бог никога повече да не предава пари чрез президента, защото той крадял половината от тях.

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ��

Предоставено от Blogger.
senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив 2

Архив 1

ЛЮБОПИТНО

КОНТАКТИ: